Nou bilant al atentatului de la Istanbul; 43 de morți, dintre care 19 străini

atentat-aeroport-turciaBilanțul triplului atentat sinucigaș comis marți seară pe aeroportul Atatürk din Istanbul a ajuns joi la 43 de morți, dintre care 19 cetățeni străini, a anunțat ministrul turc de interne Efkan Ala, potrivit AFP.

”Dintre cele 43 de persoane care și-au pierdut viața în acest atac, 19 sunt cetățeni străini”, a declarat ministrul de interne, într-un discurs în parlament.

Treisprezece persoane, printre care patru străini, au fost plasate în detenție în cadrul anchetei privind atentatul de marți, a mai indicat responsabilul turc.

”Acest bilanț nu îi include pe kamikaze”, a adăugat Efkan Ala, precizând că autoritățile ”cunosc identitatea și naționalitatea unuia dintre ei”.

Potrivit agenției turce de presă Dogan, preluată de DPA, toți cei trei atacatori de pe aeroportul Atatürk sunt cetățeni străini, ce provin din Uzbekistan, Kârgâzstan și din regiunea Daghestan situată în sudul Federației Ruse.

Toate cele trei zone sunt majoritar musulmane și au fost cândva parte a Uniunii Sovietice.

Potrivit unui responsabil turc citat de AFP sub protecția anonimatului, cei trei atacatori ”sunt din Rusia, Uzbekistan și Kârgâzstan”.

sursa: agerpres.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404