Noi probleme pe autostrada A6; taluzul s-a prabusit din nou pe o portiune de drum

autostradaNoi problemele legate de taluzul de pe marginea autostrăzii A6, porţiunea care face legătura între centura de ocolire a Lugojului şi intrarea pe autostrada A1. Pământul s-a prăbuşit din nou, acum pe sensul de mers dinspre centură spre autostrada A1. Traficul nu a fost oprit, dar se circulă cu limitare de viteză în zonă.

Inclusă în contractul de construire a primului lot al autostrăzii Lugoj – Deva, bucata de 10 kilometri din viitoarea autostradă A6, care leagă centura de ocolire a Lugojului şi intrarea pe A1, are din nou probleme cu taluzurile.

Nu este prima dată când aceasta se întâmplă, constructorul a mai fost nevoit să intervină de câteva ori şi în trecut, întrucât malurile ridicate din pământ nu s-a tasat îndeajuns şi au luat-o la vale spre carosabil.

„A avut loc o prăbuşire a unui mal de pământ pe A6. Sunt maşini de poliţie şi ADNR, există restricţie de viteză la 60 km/h. Nu a atins asfaltul, s-a oprit la limita benzii 1, în sensul spre Timișoara” a iformat un cititor. Informaţia a fost confirmată şi de către cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care au precizat că pământul nu a ajuns pe carosabil. Reprezentanții DRDP Timișoara au mai specificat că limitarea de viteză pe autostradă este pe o porțiune de 50 de metri, în zonă fiind utilaje pentru îndepărtarea taluzului căzut.

Situaţia nu este una nouă, asemenea căderi ale taluzului au mai avut loc, dar constructorul a început lucrări noi de stabilizare a solului. Se pare că în zonă solul este unul argilos şi din cauza infiltraţiilor de apă acesta cedează. De asemenea, stratul vegetal care a fost realizat deasupra nu a ”prins”, ceea ce a contribuit, de asemenea, la căderea pământului.

Suma plătită pentru realizarea celor zece kilometri de autostradă A6 au costat aproximativ 200 de milioane de lei, fiind parte din contractul pentru lotul 1 din Lugoj – Deva. Lucrarea încă este în garanție, iar aceste remedieri se fac pe cheltuiala constructorului.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404