Municipalitatea lugojeană plantează 12.000 de flori de iarnă

plantare-flori-arbusti-lugojÎncepând de luna ur­mă­toa­re, lucrătorii de la Sere şi Spa­ţii Verzi vor începe pre­gă­tirile pentru sezonul rece a zonelor florale din m­u­nicipiu. Un nou lot de ma­te­rial floral rezistent la tem­pe­raturi scăzute urmează să fie plantat pe rondurile e­xistente în principal, în zo­na centrală a oraşului. Un nu­măr de 12.000 de fire de flori de iarnă vor fi sădite în Lugoj, înlocuind florile de vară care îşi încheie ciclul de vegetaţie.

“La începutul lunii octombrie vom de­ma­ra activităţile de pregătire a te­renului unde vom planta flo­rile, iar din a doua de­ca­dă a lunii vom începe plan­ta­rea. Depindem însă de tem­peraturile de afară. Flo­rile de iarnă trebuie plantate când se mai răceşte, pentru că nu rezistă la căldură”, a spus ing. Angela Neagoe, şe­fa de la Sere şi Spaţii Verzi.

În principal vor fi să­dite panseluţe bicolore, mul­ticolore, galbene, al­bas­tre sau  mov pe rondurile din zona primăriei, Casa de Cul­tură a Sindicatelor, stra­da Mocioni, strada Ti­mi­şo­arei, parcurile Prefecturii, Poş­tei, piaţa JC Drăgan, pre­cum şi pe scuarurile de pe principalele străzi şi din sensurile giratorii.

Su­pli­men­tar vor mai fi îngrijiţi şi cei peste 1000 de trandafiri care au fost plantaţi în 2015 şi care vor rămâne pe teren în următorii ani.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404