Minivacanţă cu ghinion pentru persoanele certate cu legea

amenda-politieMinivacanța prilejuită de sărbătoarea ”Adormirii Maicii Domnului” nu a fost fericită pentru toată lumea.

Numai în zilele de 14 şi 15 august, poliţiştii timişeni au constatat 35 de fapte penale și au aplicat 340 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 80.000 de lei.

61 din cele 340 de sancțiuni contravenționale au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Efectivele de ordine publică au desfășurat 25 de acțiuni, efectuând  40 de controale pe linia asigurării pazei obiectivelor și au intervenit la 154 de evenimente, 128 dintre acestea fiind semnalate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri Urgență 112.

Şi pe linie rutieră, poliţiştii au constatat 20 de fapte de natură penală. Totodată au aplicat şi 202  sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 105 dintre acestea fiind pentru depășirea limitelor de viteză.

Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Printre cei rămaşi fără carnet se numără şi un bărbat de 47 de ani, prins de polițiștii orașului Făget în timp ce conducea un autoturism pe raza D.J. 681 A, în localitatea Mănăştiur, având o alcoolemie de 0,92 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal.

La nivel judeţean, au fost prezenţi în stradă 340 de poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, de la structurile investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acțiuni speciale și de la transporturi.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404