Ministerul Finanţelor Publice lansează titluri de stat pentru populaţie în valoare de 100 mil. lei

bani-lei-publimedia-shutterstock-465x215Ministerul Finanţelor Publice lansează, în luna iulie, o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie, cu scadenţa la doi ani, în valoare totală de 100 de milioane de lei, la o valoare nominală de 100 de lei, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

“Discutăm astăzi despre o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie. Continuăm programul Fidelis, iar ediţia din acest an se numeşte Centenar pentru că are scadenţa la doi ani, în 2018, anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. (…) Valoarea emisiunii este de 100 de milioane de lei, iar un titlu va avea valoarea de 100 de lei. Am redus valoarea, de la 1.000 de lei anul trecut, la 100 de lei pentru a face emisiunea mai atractivă”, a explicat ministrul Finanţelor.

Potrivit sursei citate, emisiunea are, în principal, un scop educativ. “Dorim ca oamenii să înţeleagă mai bine procesul de economisire, că pot economisi în mai multe feluri, la bancă, în alte instrumente, dar şi în datoria publică a ţării sale”, a adăugat Anca Dragu.

Dobânda nu a fost anunţată, pentru că aceasta va fi stabilită în momentul lansării efective a programului, în luna iulie, pentru că se va baza pe dobânda pieţei la acel moment. Ministrul Finanţelor a mai spus că pentru dobânda aferentă titlurilor de stat nu se plăteşte impozit pe venit.

sursa: capital.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404