Meserii cu denumiri dubioase despre care probabil nu știai

test_ce_meserie_ti_se_potrivesteAnumite îndeletniciri din nomenclator au nişte denumiri care ţi-ar putea stârni imaginaţia în fel şi chip. Numele ciudate ale joburilor chiar apar pe cărţile de muncă ale câtorva meseriaşi români. Și chiar dacă se mândresc cu munca pe care o prestează, uneori mai devin şi subiectul glumelor, atunci când sunt întrebaţi pentru prima dată cu ce se ocupă.

Aburitor plută

Dacă această denumire îți provoacă imaginația să te gândești la un nene care suflă aer cald peste dopul de vin care s-a înțepenit pentru că a fost ținut prea mult în frapieră, nomenclatorul de meserii spune altceva. Un “aburitor plută” este un operator la instalațiile de prelucrare a lemnului și fabricarea hârtiei.

Defectolog 

Stai calm! Nu apela la el dacă ți s-a ars plasma și ai de schimbat vreo lampă, defectologul nu face reparații pentru aparatele defecte, este doar un specialist în cunoștiințe din fizică, biologie, și domeniul socio-uman.

Turnător valuri

Dacă la Mamaia nu sunt valurile destul de mari pentru surfing și skijetul n-are ce să taie, nu da vina pe turnătorul de valuri. Dă vina pe vreme sau pe Florin Busuioc. Turnătorul valuri, săracul, nu face altceva decât gravură.

Veghetor încărcare descărcare

sursa: libertatea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404