Masinile de epoca fac parada la Timisoara

retroparada-2Spectacol pe străzile Timișoarei, în acest sfârșit de săptămână. Timișorenii sunt invitați la o nouă ediție a Retroparadei Toamnei. Vor putea admira mașini vechi de aproape 80 de ani.

Peste 40 de mașini de epocă și motociclete de epocă vor fi expuse, sâmbătă, în Piața Victoriei. La Timișoara vin 20 de echipaje din Serbia și un echipaj din Croația, cu mașini și motociclete fabricate între anii 1938-1986.

Totodată, vor fi expuse și 15 mașini românești și străine, întreținute de iubitorii de mașini de epocă din Timișoara și județul Timiș – Lugoj, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Giroc. Toate sunt fabricate între anii 1938-1985. Vor veni și colecționari de mașini din Lipova, județul Arad, cu un Ford Model A, fabricat în anul 1928. Este cel mai vechi automobil înscris la Retroparada Toamnei, de cinci ani, de când se ține parada Bătrânelor Doamne în Timișoara. Și județul Caraș-Severin va fi reprezentat la ediția de anul acesta, de două automobile ce vor veni din Reșița și Bocșa.

„Cu speranța și încredere într-o vreme frumoasă, sâmbăta aceasta invităm toți timișorenii să vină, cu mic cu mare, pe platoul din fața Operei Române, în Piața Victoriei, între orele 10.30-13, să admire peste 40 de mașini și motociclete de epocă”, susține Vlad Capotescu, organizatorul Retroparadei.

După ora 13, vehiculele istorice vor pleca în paradă  pe principalele bulevarde centrale ale orașului.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404