Maşină de Poliţie, cu peste 100 km la oră, pe autostrada A1, pe contrasens, între Timişoara şi Arad (VIDEO)

autostradaMirare mare pentru şoferii care au circulat pe autostrada A1, între Timişoara şi Arad, luni seara. O maşină de poliţie, cu semnalele luminoase aprinse, circula pe contrasens, pe banda de urgenţă, cu peste 100 de km la oră. Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unui şofer care circula în aceiaşi direcţie cu oamenii legii.

Astfel de imagini nu pot fi văzute în fiecare zi pe puţinele tronsoane de autostrăzi din România. Aşa se explică surpinderea şoferilor aflaţi în trafic dar şi a celor care au văzut filmuleţul postat pe youtube. Aceştia se întrebau unde ar fi putut trage pe dreapta şoferii în momentul în care pe lângă ei trece un echipaj în misiune, aşa cum cere legea. Poliţiştii de la Biroul Autostrada A1 Deva Nădlac susţin însă că această situaţie este perfect normală şi legală. “Poliţiştii aflaţi în misiune au voie să circule pe banda de urgenţă, chiar dacă este pe contrasens. Situaţia este similară cu cea în care un echipaj aflat în acţiune are voie să treacă pe culoarea roşie a semaforului. În acel moment, maşina de poliţie se deplasa de urgenţă pe acel sens deoarece printr-un apelul la 112 fusese semnalată prezenţa unei femei, cu probleme mintale, pe carosabil.

Aceasta se plimba când pe banda 1, când pe banda de urgenţă, punându-şi viaţa în pericol, dar şi pe cea a şoferilor”, au explicat reprezentanţii Biroului Autostrada A1 Deva Nădlac.
sursa: pressalert.ro
Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404