Mars la Timisoara. Sute de oameni sunt asteptati in strada pentru a fi solidari cu cei in suferinta

Mars-boli-rare-2-650x435-7La Timișoara va avea loc un marș la care sunt așteptați sute de oameni. Manifestarea este organizată cu ocazia Zilei Bolilor Rare și este o dovadă de solidaritate față de cei aflați în suferință.

Marșul de informare și solidaritate cu pacienții afectați de bolile rare va avea loc în 29 februarie, începând cu ora 13, având ca punct de plecare Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, urmând traseul prin Piața E. Murgu, Piața Victoriei – Primăria Timișoara.

Se estimează prezenţa a peste 200 de persoane, printre care şi bolnavi cu boli rare şi familiile lor. Cei prezenţi vor purta veste albe inscripţionate cu „Ziua bolilor rare, Voluntari pentru bolile rare”.

Ziua Bolilor Rare este marcată în fiecare an, în ultima zi a lunii februarie.

La nivel național, atât pacienții cât și specialiștii implicați în diagnosticarea și managementul bolilor rare atrag atenția că în România numărul pacienților afectați de această categorie de maladii este de peste 1 milion, majoritatea încă nediagnosticați sau diagnosticați greșit. În Timiș sunt zeci de mii de bolnavi care suferă de una dintre cele 8.000 de boli rare. O boală rară este, spre exemplu, sindromul Alcock ori sindromul hemolitic-uremic atipic, potrivit Orphanet.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404