Lugojul se alătură priorităţilor legislative propuse de asociaţia municipiilor

lugojPrimarul Lugojului, Francisc Boldea, a fost prezent, în 13 septembrie, la Bucureşti, la întrunirea reprezentanţilor regiunilor din cadrul Asociaţiei Municipiilor din România.

Discuţiile au avut loc la Casa Eliade din sectorul 3 al capitalei, în cadrul acestora stabilindu-se printre altele o listă cu mai multe priorităţi legislative ce urmează a fi propuse autorităţilor centrale.

“În cadrul sesiunii de la Bucureşti au fost dezbătute o serie de probleme întâlnite în municipiile din ţară şi nouă propuneri în materie de legislaţie ce vor fi înaintate pe masa Guvernului. Una dintre ele se referă la o măsură în ceea ce priveşte creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor din centrele istorice ale oraşelor. Apoi s-a propus redefinirea noţiunii de vehicul fără stăpân şi vehicul abandonat pentru a se putea accelera procesul de eliberare a domeniului public. Nu au fost uitate nici problemele funcţionarilor care lucrează pentru municipii şi în acest sens s-a propus modificarea legii salarizării funcţionarilor şi înlăturarea inechităţilor dintre cei care lucrează în administraţia centrală şi cea locală”, a punctat Francisc Boldea.

Edilul lugojean a fost ales cu puţin timp în urmă vicepreşedinte al regiunii Vest din care fac parte judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

Asociaţia Municipiilor din România este împărţită în şapte subdiviziuni şi municpiul Bucureşti: regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, S-V Oltenia, Vest, Nord-Vest şi Centru.

Din asociaţia naţională fac parte 103 municipii.

Regiunea Vest, al cărui preşedinte este Gheorghe Falcă are o suprafaţă de 312 km pătraţi şi 938.824 locuitori împărţiţi în 12 municipii: Arad, Brad, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Lugoj, Lupeni, Orăştie, Petroşani, Reşiţa, Timişoara, Vulcan.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404