Lugojul a primit containerele pentru colectarea selectivă a deşeurilor

containere-de-tip-igluMunicipiul Lugoj s-a aliniat de miercuri, 10 august, oraşelor care selectează deşeurile nemenajere, rezultate din activităţile zilnice. Cele 67 de containere de tip iglu achiziţionate de municipalitate pentru colectarea deşeurilor feroase şi dozelor de aluminiu, a sticlei, a PET-urilor şi cartonului au început să fie amplasate în municipiu.

Pentru a uşura depozitarea resturilor care sunt aruncate containerele sunt vopsite în culori diferite: roşu pentru fier, verde pentru sticlă, galben pentru doze din plastic şi albastru pentru carton şi hârtie. Acestea vor fi grupate în baterii de 4, 3 sau 2 containere, în funcţie de necesităţi constatate şi stabilite în timp.

Trei baterii care conțin fiecare tip de container vor fi amplasate în apropiere de primărie, lângă fosta baie comunală, lângă sala I. K. Ghermănescu (fostă Viitorul). Alte opt baterii cu containere pentru plastic, hârtie și sticle vor fi puse în parcul din Micro I, parcarea din Micro III, fosta piaţă din Micro IV, Micro V în spatele bisericii, parcarea din Stadion III, la terenul de sport din Stadion I și în zona Țesători.

Cele mai multe baterii care conţin containere pentru plastic și pentru hârtie vor fi dispuse lângă sala Lavini Miloșovici, pe str. Mocioni, str. Gh. Doja în fața Cimitirului Catolic şi lângă spital, str. Trandafirilor la intersecția cu Garoafelor, str. Jabărului în fața Cimitirului Reformat, la intersecția străzilor N. Titulescu, Bojinca și Bega, la intersecția străzilor A. Odeanu și T. Grozăvescu, în cartierul J.C. Drăgan, la intersecția străzilor Oituz și Lalelelor, la intersecția străzilor S. Bărnuțiu cu Teiului, la intersecția străzilor Panselelor cu T. Vladimirescu, pe str. Bocșei în fața fabricii de mobilă, pe strada Făgetului în fața Cimitirului Ortodox, pe  str. Hezerișului în fața Cimitirului Ortodox, pe Aleea Țesătorilor în  fața Cimitirului Ortodox, la intersecția străzilor Privighetorii și Agriculturii, la intersecția străzilor Cloșca și 13 Decembrie, în Potcoava de la Unic, la intersecția străzilor Caraiman, Insulei și Libertății, în cartierul Ștrand în fața centralei termice, în Micro II  lângă punctul de transformare, strada Crișan în fața fostului cămin Lugomet,  pe Spl. Coposu şi Spl. 1 Decembrie.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404