Lugojenii în finala Campionatului Naţional de Tir cu Arcul-Field

archery-lugojArcaşii lugojeni de la Archery Club vor fi prezenţi la sfârşitul săptămânii, în intervalul 19-21 august, la finala Campionatului Naţional de Tir cu Arcul în câmp deschis.

Competiţia va fi organizată în şanţurile de apărare ale fostei cetăţi habsburgice Alba Carolina construită în secolul al XVIII-lea la Alba-Iulia.

La întrecere vor lua parte sportivii lugojeni Cosmin Gruiescu, Cristian Kelemen, Daniela Cristescu şi Adrian Samu la categoria arc compus şi Lazăr Cristescu şi Victor Nemecseck la categoria arc simplu.

“Obiectivul nostru este să reuşim să ne clasăm în primii trei la fiecare dintre categoriile la care suntem înscrişi. Este un concurs de rezistenţă desfăşurat în condiţii normale, pe timp de zi dar şi pe nocturnă”, a punctat Cosmin Gruiescu preşedintele Archery Lugoj.

Concursul se va desfăşura în două zile sâmbătă şi duminică.

Vineri, 19 august, vor avea loc antrenamentele în cadrul unei runde de acomodare.

Sâmbătă, 20 august sunt programate trei runde, din care două în câmp deschis pe timp de zi, în teren variat, la o distanţă cuprinsă între 7 şi 83 de m şi una în nocturnă, la o distanţă de 50 de metri.

Finalele se vor disputa duminică, 21 august, la fiecare categorie concurând primii opt clasaţi în calificările de sâmbătă. La o rundă sunt 36 de săgeţi pentru adulţi, copii având mai puţine în funcţie de grupa de vârstă.

Runda finală se va desfăşura în şanţul cetăţii, partea turistică, lângă zona de manej.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404