Un lugojean crescut la orfelinat, asistent social în Londra

iovanEmil Iulian Iovan, un tânăr de 27 de ani din Lugoj, este un exemplu de perseverenţă, în condiţiile în care viaţa nu a fost deloc darnică cu el. Rămas de timpuriu singur pe lume, a trecut prin instituţiile de ocrotire a copilului, încă nereformate, de la începutul anilor ’90, şi a cunoscut din plin traumele vieţii de acolo.

A suferit enorm pentru că nu a avut alături părinți care să-i fie alături, să-l educe și să-l iubească. Tocmai de aceea, Iulian s-a decis să devină asistent social, să încerce să le facă pe familii să-și iubească și să-și îngrijească copiii, iar de trei ani lucrează în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

„Rolul meu este de a merge în familie, de a observa, de a evalua situația, cum este tratat copilul, în ce condiții locuiește. Pe mine nu mă interesează ca un copil să trăiască în lux, ci într-un mediu sănătos, să fie iubit, să existe înțelegere. În cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș am întâlnit cei mai buni profesioniști și sunt extrem de bucuros că am avut ocazia să fac parte din această echipă. Nu regret nimic din ce am realizat ca asistent social, am făcut totul cu pasiune, dăruire, implicare și dragoste”, povestește Emil Iulian Iovan.

Emil a plecat să muncească, tot ca asistent social, în Marea Britanie (Londra). Pentru a obține postul a trebuit să aprofundeze limba engleză și să obțină carnetul de conducere. Un doctorat, o casă și propria familie sunt principalele motive pentru care a ales să plece din țară, aici fiind destul de greu, din punct de vedere financiar, să-și îndeplinească toate aceste obiective.

„Vreau să îmi întemeiez propria familie, să am copii și să le ofer dragoste, afecțiune și momente frumoase împreună. Îmi mai doresc să îmi construiesc o căsuță a mea. Le mulțumesc tuturor persoanelor din centrele de plasament care m-au îndrumat, mi-au oferit sprijin și educație în toată această perioadă. A contat enorm de mult contribuția și implicarea lor în dezvoltarea mea ca adult și ca om în societate”, a conchis Emil Iulian Iovan.

sursa: cetateanul.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404