Lucrarile pentru punerea in valoare a vestigiilor din centrul istoric al Timisoarei, aproape de finalizare.

piata-sfantu-gheorghe-ultimele-lucrariLucrarile pentru punerea in valoare a vestigiilor descoperite in centrul istoric al Timisoarei sunt din ce in ce mai aproape de finalizare. In Piata Sfantul Gheorghe se munceste la protejarea lor, iar in scurta vreme si statuia sfantului care da numele pietei va fi mutata.

Statuia Sfantului Gheorghe a fost luata din locul in care se afla initial, in centrul pietei, inconjurata de gard viu, la inceputul lucrarilor de reamenajare a centrului istoric al orasului. Monumentul a fost ridicat atunci si purtat peste liniile de tramvai tocmai la intrarea pe strada Mercy.  Aceasta actiune de mutare a statuii Sfantului Gheorghe a si insemnat, in urma cu mai bine de doi ani, momentul cheie al demararii santierului din centrul vechi. Acum, muncitorii au demarat pregatirile pentru readucerea statuii in piata. Peste cateva zile, Sfantul Gheorghe isi va gasi noul loc in vecinatatea vestigiilor.

Lucrarile de reamenajare a Pietei Sfantul Gheorghe au inceput in anul 2013. Peste ramasitele de ziduri descoperite in piata, care apartin unei moschei si unei biserici, specialistii au pus un material, de culoare alba, ce are rolul de a le proteja de ploaie, vant sau praf, intrucat ele vor ramane descoperite in zona pentru a putea fi admirate de turisti.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404