Lira sterlină încasează încă o lovitură dură

lira_sterlina_brexit_680x365_06171600Lira sterlină a atins un nou minim al ultimilor 31 de ani, investitorii căutând active sigure.

Lira sterlină a coborât miercuri la un nou minim al ultimilor 31 de ani, investitorii căutând active sigure, astfel că yenul japonez se apreciază, în timp ce randamentele obligaţiunilor ating niveluri scăzute record la nivel global, relatează Bloomberg.

Moneda britanică a trecut de minimele atinse imediat după referendumul britanic pentru Brexit din 23 iunie, fiind în coborâre cu 0,9%, la 1,2905 dolari pe unitate, după ce a atins în timpul tranzacţiilor cel mai redus nivel din ultimii 31 de ani, de 1,2798 dolari pe unitate.

Yenul s-a apreciat cu 0,6%, la 101,1 unităţi pentru un dolar. Euro a coborât cu 0,2%, la 1,1050 dolari pe un unitate.

Compania M&G Investments a suspendat marţi activitatea unui fond imobiliar de 4,4 miliarde de lire sterline (5,7 miliarde dolari), urmând exemplul Aviva Investors şi Standard Life Investments, în urma solicitărilor numeroase ale investitorilor de retragere a banilor.

Randamentul titlurilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a scăzut la un minim record, iar randamentele obligaţiunilor japoneze cu maturităţi mai mari au coborât la niveluri fără precedent.

sursa: realitatea.net

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404