Legea antifumat

fumat.2Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care interzice aprinderea ţigărilor în cluburi, restaurante şi orice spaţiu public are nu este în aer liber. Dacă România abia intră pe lista statelor care înăspresc regulile pentru fumatul în public, în Occident astfel de restricţii există de cel puţin un deceniu.

Astfel, în Franţa, fumatul în locurile publice a fost interzis în urmă cu zece ani, comercializarea tutunului se poate face doar în locurile special autorizate, iar de anul acesta vor mai putea fi vândute doar pachete de ţigări pe care numele producătorului abia se poate zări.

Franţa, zece ani de restricţii pentru fumători

Prima lege care interzice fumatul în locuri publice a fost introdusă în Hexagon încă din 2006, însă atunci erau scutite locurile în care se comercializau băuturi, precum cazinourile, magazinele de tutun, discotecile, hotelurile sau restaurantele. Din ianuarie 2008, însă, și aceste localuri au intrat sub incidența legii.

sursa: digi24.ro

Tags: radio lugoj, stiri lugoj, nova fm Lugoj, live nova fm, radio nova fm, muzica, hituri, muzica noua, videoclipuri, info, asculta,

 

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404