Legea antifumat, din nou pe masa deputaților

antifumat091102Pe uiltima sută de metri, parlamentari încearcă să schimbe din nou legea care interzice fumatul în spaţiile publice. Două comisii din Camera Deputaţilor discută astăzi proiectul care prevede condiţii mai blânde pentru fumători.

Deputaţii din comisiile reunite de Sănătate şi Juridică se întâlnesc pentru a discuta pe tema proiectului ce prevede o directivă europeană privind producerea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun, conform Digi24.ro.
Însă, acest proiect conţine mai multe amendamente care au fost discutate inclusiv săptămâna trecută la Senat. Senatorul PND Daniel Fenechiu propune trei modificări importante la această lege. Prima se referă la redefinirea spaţiului public – acesta ar urma să fie definit ca orice spaţiu care are pereţi de jur împrejur şi tavan. Asta înseamnă că va putea fuma inclusiv pe terase şi balcoane.
Un alt amendament se referă la existenţa unor spaţii special amenajate pentru fumători, ceea ce ar reîntoarce legea la situaţia de acum câţiva ani, atunci când în restaurante şi spaţii comerciale existau spaţii special amenajate pentru fumători.

De asemenea, tot el propune ca fumătorii să se poată organiza în asociaţii şi în cluburi dedicate lor. Tot la acelaşi proiect de lege există şi două amendamente ale Aureliei Cristea, deputată PSD. Ea este considerată iniţiatoarea legii antifumat. Aurelia Cristea propune înăsprirea legii prin interzicerea fumatului în maşină atunci când se află şi un minor sau o femeie însărcinată. Rămâne de văzut ce raport va conţine această comisie reunită. Raportul va merge în plenul Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

sursa: capital.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404