Lecţii de la Microsoft, pentru elevii lugojeni

lectii-microsoft-lugojColegiul Naţional “Iulia Haşdeu” a fost astăzi gazda unui grup de tineri, profesionişti în IT, veniţi cu scopul de a le atrage atenţia elevilor în tot ceea ce priveşte domeniul tehnologiei informaţionale.

Aceştia, membri ai Programului Opening Opportunities, au prezentat un filmuleţ elevilor de clasa a XII, mate-info, reuşind să le explice care sunt atuurile unei cariere în domeniul IT şi să îi convingă să intre pe platformă.

Astfel, cei interesaţi vor fi îndrumaţi de mentori, ca mai apoi să pregătească în echipe câte un proiect, prezentându-le în competiţia finală.

”Este prima oară când ne prezentăm la Lugoj şi suntem destul de entuziasmaţi de asta. Până în acest moment am lucrat în general cu licee şi biblioteci din Timişoara, dar astăzi pentru prima oară venim aici la Colegiul Naţional  “Iulia Haşdeu” cu sprijinul Bibliotecii Municipale Lugoj. Am prezentat câte puţin despre experienţa noastră de carieră şi am făcut o propunere elevilor de liceu de a ne însoţi într-o experienţă timp de trei, patru luni, timp în care vor crea o aplicaţie, un site sau un produs tehnic pentru prima oară”, a declarat Elena Coman, manager  al programului Opening Opportunities.

Opening Opportunities este un program de mentorat, desfășurat la nivel național de Microsoft YouthSpark împreună cu Asociația TechSoup România, care sprijină creşterea gradului de angajabilitate a tinerilor din urbanul mic şi mediu.

Programul se află la a treia ediție și a reușit, până în prezent, să ofere sesiuni de mentorat la mai mult de 3.500 de elevi, cu sprijinul a peste 70 de mentori, din cadrul Microsoft.

Opening Opportunities a fost implementat în 15 județe și oferă elevilor de liceu, din comunitățile în care se desfășoară, oportunități de dezvoltare personală și profesională prin extinderea cunoștințelor de informatică, competențe tehnice și antreprenoriale.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404