Lămpile ultraviolete finanțate de norvegieni; montate la Spitalul Municipal Lugoj

lampi-uvSpitalul Municipal ”Dr Teodor Andrei” din Lugoj oferă din această săptămână un plus de siguranță pacienților săi, printr-o achiziție realizată prin intermediul unui grant norvegian.

Instituția medicală a fost dotată cu 18 lămpi cu ultraviolete, instalate în pavilionul TBC al unității, ale căror radiații au menirea de a elimina considerabil microbii din aer.

”Spitalul Municipal Lugoj a dotat prin mecanism financiar norvegian compartimentul TBC, beneficiind de 18 lămpi cu ultraviolete, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 12.000 de lei. Acestea au rolul de a reduce concentrația de particule infectate din aer. Avantajele lor constau în faptul că asigură o dezinfecție continuă, reduc într-un timp scurt concentrația mare de germeni, au un consum mic de energie, astfel, timpul alocat dezinfecției cu dezinfectanți scumpi și personal uman implicat, se reduce”, a declarat Theodora Mateescu, purtătorul de cuvânt al instituției lugojene.

Fiind poziționate la aproximativ doi metri și jumătate de nivelul solului, asigură o dezinfecție propice, iar datorită faptului că aceste aparate sunt pornite de trei ori pe zi de către personalul medical, asigură o eliminare continuă a microbilor din aer.

Întrucât compartimentul TBC prezintă un grad ridicat de transmitere a afecțiunilor, prin această investiție sunt reduse riscurile infestării pacienților, cadrelor medicale dar și rudelor celor internați.

Din totalul de 18 lămpi cu utraviolete, una a fost instalată în laboratorul de bacteriologie, patru în dispensarul secției, iar 13 au fost direcționate către saloanele pacienților.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404