La Timisoara poti parca pe pista de biciclete daca esti de la primarie

masina-pmt-parcata-pe-pistaAtenție ce mașini reclamați la Poliția Locală că staționează pe pistele de biciclete! S-ar putea să vă alegeți chiar voi cu o amendă, dacă reclamați… nesimțitul nepotrivit! Era s-o pățească un biciclist care a dat peste o mașină a primăriei parcată ilegal și a avut „tupeul” să ceară ajutorul polițiștilor locali.

Poliția Locală din Timișoara duce, teoretic, o campanie împotriva șoferilor nesimțiți care își lasă mașinile pe pistele de biciclete. Există chiar și un număr de telefon special la care sunteți rugați să sunați dacă dați peste astfel de bizoni. Un biciclist a luat în serios campania și era să se aleagă el cu o amendă! Omul a surprins un autoturism parcat pe pista de pe Bd. Republicii, în fața rectoratului UPT, și n-a apucat să sune la numărul special, pentru că a văzut doi agenți în Piața Operei. Le-a relatat situația și era gata-gata să plece. A remarcat însă numărul de înmatriculare al mașinii, TM 15 PMT, așa că a decis să vadă ce se întâmplă mai departe. De aici lucrurile au luat-o razna. „Am crezut că mașina este probabil a primăriei și am avut dreptate, deoarece după câteva zile am găsit-o în curtea primăriei. Revenind la sesizarea mea, unul dintre polițiștii locali mi-a spus că pot să plec, că a înțeles sesizarea. I-am spus că «nu plec, doresc să văd ce măsuri legale luați împotriva acestei mașini parcate pe pista de biciclete». În acel moment, s-a întors cu spatele către mașină, semn clar că nu voia să facă nimic, s-a prezentat și m-a pus să mă legitimez, pentru că am intrat cu bicicleta în centru. I-am explicat că nu am nici un motiv să mă legitimez, deoarece nu am făcut nimic ilegal și că l-am solicitat să intervină într-o situație concretă. A început să îmi spună că obligația mea e să mă legitimez când îmi cere el și, dacă nu o voi face, va chema intervenția, că nu am ce căuta cu bicicleta în centru și tot felul de povești care, la final, se soldau cu o amendă pentru mine”, povestește biciclistul.

Omul și-a scos telefonul mobil și a fotografiat atât mașina parcată ilegal, cât și agentul de la Poliția Locală, „ca să vadă toată lumea ce face acest domn în acest oras și cum aplică dumnealui legea”. Colegul de patrulă al polițistului a încercat să-l calmeze pe acesta și a mimat și o intervenție. „A lipit un autocolant pe parbrizul mașinii staționate ilegal pe banda de bicicletă, dar nu a dezlipit complet folia de pe spate și l-a lipit pe partea dreaptă, nu pe partea șoferului. Acel polițist a înțeles că este în slujba cetățeanului și probabil nu poate face mai mult din cauza șefilor. Este de neacceptat un astfel de comportament din partea Poliției Locale, iar angajații primăriei ar trebui să fie un exemplu. Cum să nu parcheze toată lumea ilegal în tot orașul, când acest lucru este permis și, mai rău, este încurajat chiar de către angajații primăriei?”, mai spune biciclistul. Numărul de telefon la care puteți reclama nesimțiții parcați pe pistele de biciclete este 0356.913. „Poliția Locală atrage atenția conducătorilor auto că sancțiunile referitoare la oprirea și staționarea autovehiculelor pe pistele de bicicliști se sancționează cu amenzi cuprinse între 250 și 625 lei și 2 până la 3 puncte penalizare la permis”, se preciza într-un comunicat al instituției. Poliția Locală Timișoara nu face însă decât să dovedească, încă o dată, că funcționează după principiul „egalitate da, dar nu pentru căței”…

sursa: debanat.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404