Jose Manuel Durao Barroso, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara!

barosso-timisoara-uvt-37-700x336José Manuel Durão Barroso, fost presedinte al Comisiei Europene in perioada 2004 – 2014, onorat la Universitatea de Vest din Timisoara. In prezenta mai multor oficialitati, in frunte cu premierul Romaniei, Dacian Ciolos, i s-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum.

Prezent la ceremonia de la Universitatea de Vest, prim ministrul Romaniei Dacian Ciolos a subliniat meritele incontestabile ale lui Jose Manuel Durao Barroso in aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si a facut trimitere si la relatia sa speciala cu fostul presedinte al Comisiei Europene din vremea cand era comisar pe Agricultura.

Au fost 4 ani in care m-am atasat enorm de acest optimist incurabil amorezat de Europa. Ce am invatat in aceasta perioada e ca Barroso a transmis acest spirit. A fost o perioada de crize succesive. Barroso a transmis perfect ca nu putem vedea criza prin stop cadre, ci trebuie sa o privim prin filme. Criza este o oportunitate si, daca ne oprim la criza si o analizăm ramanem in trecut, iar daca o vizionam vizionar atunci mergem in evolutie. Barroso a expus aceasta experienta idealistica unor oameni capabili de a lua decizii rapide de multe ori impotriva convingerii unor institutii. Multe idei lansate in dezbatere publica au devenit realitate si acum UE e mai mare decat in trecut si in proces inca nerealizat. Barroso a fost cel care a sustinut cu tarie finalizarea negocierilor Romaniei cu UE si aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Nu ma cunostea decat din analize si documente si a avut curajul sa imi acorde acel post intr-un mandat in care se purtau negocieri pentru politicile din Agricultura. E un om capabil sa provoace destinul„, a declarat premierul Romaniei Dacian Ciolos.

In discursul sau, fostul lider european a atins unul dintre cele mai fierbinti subiecte la ordinea zilei pe batranul continent.

Multi au intrebat cum as gestiona eu criza refugiatilor. Ei bine, va spun ca nu in Europa e criza, ci in Siria, in Irak. Nu as schimba problemele mele, problemele Europei, pentru problemele lor„, a spus fostul sef al Comisiei Europene, la Timisoara.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Tags: radio lugoj, stiri lugoj, nova fm Lugoj, live nova fm, radio nova fm, muzica, hituri, muzica noua, videoclipuri, info, asculta,

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404