Jodokanii lugojeni, campionii balcaniadei la nivelul U15

judo-lugoj-1Aflaţi la prima participare internaţională, oficială, Ioan Dzitac şi Flavius Lungu, doi judokani, legitimaţi la CSŞ Lugoj, au cucerit atât medalia de aur, cât şi cea de argint la Balcaniada găzduită în intervalul 25-26 iunie, de capitala Skopje, din Macedonia.

Competiţia a fost rezervată grupelor de vârstă 2002-2003.

Remarcabil este faptul că ambii sportivii lugojeni, formaţi de profesoarele Andreea Olteanu şi Cristina Toth, au ajuns în finala categoriei 34 kg, pe care au disputat-o între ei.

Cel mai bine s-a clasat Ioan Dzitac, care s-a impus în faţa lui Flavius Lungu prin procedeul yuko.

“Sunt rezultate care ne onoreză şi totodată răsplătesc munca depusă în sala de antrenamente. Este îmbucurător faptul că sportivii noştri reuşesc să confirme şi în competiţiile oficiale de nivel internaţional, folositoare fiindu-le şi numeroasele turnee din străinătate la care secţia de judo de la CSŞ participă de mai mulţi ani. În doar câţiva ani cei doi au reuşit să devină campioni atât în competiţiile interne, cât şi în cele externe. Felicitări pentru performanţe şi sperăm să continue să se pregătească cel puţin la fel de bine ca până acum”, a spus Andreea Olteanu.

Lugojenii au avut ca adversari pe tatami şase sportivi din Bulgaria, Serbia şi Turcia.

Ioan Dzitac a trecut în prima întâlnire de un sportiv din Serbia, apoi de un turc, iar în semifinală de un bulgar.

În drumul spre finala competiţiei Flavius Lungu a învins un sârb, un bulgar şi un turc.

Pentru cei doi podiumul de la Balcaniadă este o reeditare a finalei naţionale de la nivelul U15, din acest an, unde ordinea medalilor a fost aceeaşi.

Dzitac şi Lungu au obţinut mai multe titluri naţionale şi medalii începând cu nivelul U 11.

Aceştia sunt deţinătorii centurii portocalii şi în urma acestor rezultate o vor primi pe cea verde (a patra, în ordine valorică).

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404