Jaf de 2 miliarde de euro de la buget, dezvăluit de şeful Curţii de Conturi

bogat_bani_miliardar_27585500_79865400Bugetul public din România a fost fraudat în ultimii 10 ani de 2,1 miliarde de euro, spune Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi. Doar într-un singur an, în 2014, Guvernul Ponta a transferat 2 miliarde de lei de la investiţii către buzunarele primarilor.

Președintele Curții de Conturi a României a explicat că de vină sunt corupția, neglijența în serviciu și schimbarea permanentă a legislației. Nicolae Văcăroiu spune că cele mai multe prejudicii sunt comise cu bună știință chiar la nivel guvernamental.

De exemplu, numai în 2014, Guvernul, condus de Victor Ponta, a luat de la bugetul de investiții 2 miliarde de lei. Banii au fost transferați la fondul de rezervă al Guvernului și împărțiți nejustificat primăriilor și consiliilor județene prin ordonanțe de urgență.

,,E îngrijorător faptul că aceste 2 miliarde s-au dus la creșterea rezervei Guvernului și au plecat către primării și s-au dus deci către alte destinații, deci au majorat fondul de rezervă. Ceea ce mă îngrijorează e că restul de valoare de investiții prevăzute în buget, banii ăia trebuiau utilizați cu maximă eficiență,, , a spus, Nicolae Văcăroiu.

sursa: realitatea.net
Tags: radio Lugoj, stiri Lugoj, nova fm Lugoj, live nova fm, radio nova fm, muzica, hituri, muzica noua, videoclipuri, info, asculta
Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404