Ivan Guidea, de la CSM Lugoj, intră în lupta pentru o medalie olimpică

ivan-guideaLuptătorul Ivan Guidea, originar din Republica Moldova, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Lugoj de opt ani de zile şi cu cetăţenie română din 2014, va intra vineri, 19 august, începând cu ora 16 .00 în competiţia de lupte libere de la Olimpiada de la Rio din Brazilia.

Sportivul, în vârstă de 28 de ani, va lupta în limitele categoriei 57 de kg pentru una din medaliile olimpice, pentru care vor concura alţi 18 luptători calificaţi la această greutate.

“Este unul dintre sportivii de bază ai echipei noastre, este foarte tehnic şi bine pregătit şi noi sperăm să-l vedem între cei mai buni. Va depinde şi de adversarii pe care îi va întâlni după tragerea la sorţi. Îi urăm succes şi să lupte cât mai bine, pentru că el reprezintă România şi Lugojul la această competiţie”, a spus Emil Vanea, antrenorul echipei de lupte libere a CSM Lugoj.

Ivan Guidea a câştigat în acest an medalia de bronz, la categoria 61 de kg, la Campionatul European ce s-a desfăşurat la Riga, în Letonia.

În palmaresul său mai figurează alte două medalii de bronz la cadeţi, în cadrul campionatelor europene din 2004 şi 2005, dar atunci a reprezentat Republica Moldova.

De când reprezintă România, Guidea a cucerit un titlu de campion naţional la categoria 61 de kg.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

' 404