Iubitorii de animale anunță proteste în fața primăriei din Timisoara

catelVestea că va fi reluată eutanasierea câinilor vagabonzi, îi scoate pe timișoreni în stradă. Iubitorii de animale anunță proteste în fața primăriei, iar primarul Nicolae Robu susține că nu are ce face, pentru că așa spune legea. Mai mult, edilul spune că a hotărât să adopte un câine fără stăpân.

Vă reamintim că autoritățile locale pot reîncepe eutanasierea câinilor fără stăpân, după ce o asociație a pierdut în instanță procesul pentru anularea legii care permite uciderea maidanezilor.

Legea spune clar: un câine nu poate fi ținut mai mult de 14 zile în adăpost, sterilizările și apoi aruncarea maidanezilor pe străzi nu sunt permise.

Potrivit directorului Danyflor, firma care se ocupă de gestionarea populației canine de pe străzile Timișoarei, timișorenii nu s-au înghesuit să adopte căței din adăpost, decat la nivel declarativ.

În vreme ce timișorenii au stabilit să protesteze în fața Primăriei Timișoara, miercuri seară, primarul Nicolae Robu a făcut mai multe precizări pe Facebook, anunțând totodată, că a hotărât să adopte un câine fără stăpân.

„Primarul NU A DECIS și nici nu ar putea decide nimic în problema câinilor, totul fiind stabilit prin LEGE! Și legea e simplă, ea spunând sec: NU POT FI CHELTUIȚI BANI PUBLICI pentru a ține câinii în adăposturi mai mult de 14 zile! Drept urmare, câinii neadoptați timp de 14 zile, sunt eutanasiați! (…) Și a mai făcut primarul ceva – de data aceasta nu obligat de lege, ci din proprie inițiativă: A HOTĂRÂT SĂ ADOPTE UN CÂINE dintre cei din adăpost”, a scris Robu pe pagina lui de Facebook.

Iubitorii de animale s-au revoltat pe rețelele de socializare.

„Miercuri, 24 februarie, la ora 20, ne plimbăm în fața Primăriei Timişoara pentru salvarea câinilor de la moarte!! După cum ştiți, primăria a decis să eutanasieze câinii din adăpostul Danyflor! Nu putem lăsa decizia în mâna unui singur om, care prin dispoziție de primar crede că are drept de viață şi de moarte! Fiind uniți le arătăm că nu suntem puțini. Ne vedem miercuri la ora 20”, se arată în descrierea unui eveniment de pe Facebook.

„În Timișoara siguranța cetățeanului e și ea un lucru nenegociabil, dragostea și grija de oameni fiind infinit mai mari decât dragostea și grija de orice, inclusiv de câini. Timișoara nu se va întoarce, câtă vreme eu voi fi primar, la ceea ce a fost: un oraș cu câini peste tot – majoritatea în haite, un oraș cu un număr mare de cetățeni mușcați zilnic, un oraș în care să se aibă frică de a ieși pe străzi! Dimpotrivă, vom continua ce am început până când timișorenii cei mulți – cei în slujba exclusivă a cărora noi suntem – vor avea motive să se declare mulțumiți”, a scris Robu pe Facebook.

sursa: tion.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404