Ionelas Carpaci, dat in URMARIRE INTERNATIONALA; a fugit inainte condamnare

ionelas-carpaci-700x336Fuge de puscarie. Dupa ce ieri Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv la 7 ani si 2 luni de inchisoare, Ionelas Carpaci,care si-a luat numele de Ionel Sandner, unul dintre liderii mafiei imobiliare din Timisoara, nu s-a prezentat la politie ori la Penitenciar. Aceasta pentru ca a plecat din tara inca de acum 3 saptamani.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale efectueaza verificari in vederea depistarii si incarcerarii barbatului. Exista date ca s-ar afla pe teritoriul Germaniei, fapt pentru care va fi urmata procedura de dare in urmarire nationala si internationala a acestuia„, precizeaza Mirela Draghicioiu, purtator de cuvant IPJ Timis.

In urma cu 3 saptamani, Ionelas Carpaci s-a prezentat la termenul fixat de ICCJ, apoi ar fi plecat direct in Germania, el fiind si cetatean german.

Cum statul german nu-si extradeaza cetatenii, exista doua posibilitati. Fie autoritatile germane sa decida ca Ionelas Carpaci a fost condamnat pe drept in Romania si sa-l puna sa isi ispaseasca pedeapsa pe teritoriul Germaniei, fie sa-l lase in pace.

Va reamintim, ieri, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la 7 ani si 2 luni de inchisoare pe Ionelas Carpaci si la plata unor despagubiri de 1,5 milioane euro pentru mai multe infractiuni: instigare la uz de fals in forma continuata, uz de fals in forma continuata, folosire a instrumentelor oficiale false in forma continuata, participatie improprie la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata, participatie improprie la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in forma continuata.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404