Ioan Ambruș demisionează din toate funcțiile, inclusiv cea de consilier local

ioan-ambrusApropierea alegerilor parlamentare generează miscări importante și interesante în interiorul formațiunilor politice locale sau județene, pornite în principal de la diverse nemulțumiri. Una dintre cele mai zguduite filiale politice în această perioadă este PNL Lugoj, care din această săptămână rămâne fără liderul de partid.

După ce a condus filiala locală în ultimii 12 ani, Ioan Ambruș a anunțat că va demisiona din toate funcțiile avute la nivel local și județean, dar nu va părăsi partidul. Decizia a fost luată din cauza influenței tot mai puternice a foștilor membri PDL, acuzele lui Ambruș fiind direcționate spre Alin Popoviciu dar și spre actualul președinte PNL Timiș, Nicolae Robu.

”Nu-mi pare rău că l-am susţinut ani buni pe preşedintele Nicolae Robu, îmi pare rău că pe lângă el nu mai sunt adevărați membri PNL. Da, noi am pierdut alegerile locale pentru că ne-am luptat cu independenții, PSD-ul și în interior cu PDL. Timp de 16 ani am făcut destule pentru partid, dar acum nu pot să accept jocurile impuse de Alin Popoviciu, cel care vine din PDL. Am rămas singurul la nivel de Birou Politic Județean care mai aveam o poziţie împotriva lor, nu m-am ascuns, am spus lucrurilor pe nume și asta a deranjat. Demisia o să o depun joi din toate funcţiile avute în biroul local și judeţean, inclusiv din funcţia de consilier local. Probabil ca va veni dl. Claudiu Buciu la conducere, impus de mulți, atât din județ cât și din alte județe. Am înțeles că i se va oferi și un loc 2 sau 3 pe lista de Senat și poate că asta a vrut și a reușit. Vor fi retrageri din partid odată cu plecarea mea, dar asta e viața. Nu am cerut nimănui să mă urmeze, sunt și unii care vor rămâne, dar toată lumea trebuie să știe că nici o rundă de alegeri nu seamănă cu alta, iar în toate nu trebuie să primeze interesul propriu. Poziția de primar al Timișoarei nu îți conferă dreptul să  pui partidul pe tușă și să îl vinzi PDL-ului. Și candidații independenți de la Lugoj sunt o specie aparte, spre exemplu Liviu Brândușoni își dorește să intre în viitorul birou local al PNL. Am avut oferte din alte părți, dar am fost rezervat și nu am vrut să fac nici un pas. Voi rămâne simplu membru PNL, dar mi-as dori să nu văd acest partid așa cum a fost PDL-ul când l-am preluat, cu 20 de membri. Trei mandate am fost președinte, am reușite suficiente, chiar dacă în politică își faci mulți dușmani și îți pierzi prieteni”, a declarat Ioan Ambruș în exclusivitate pentru Redeșteptarea.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404