Inspector antifrauda, ridicat de DGA si DNA dintr-un aprozar din Timisoara

inspector-antifrauda-dga-728x336Un inspector de directie Antifrauda a fost ridicat de ofiterii DGA si procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Timisoara, marti seara.

Ca sa fie ‘prietenos’ la un control facut la o firma, acesta ar fi luat spaga.

Potrivit anchetatorilor, inspectorul Alexandru Cojocaru de la Directia Antifrauda 5 Deva a inceput inca de anul trecut sa faca o verificare ampla la o firma de protectie si paza din Arad. A cerut administratorului sa vada o multime de documente. In timpul controlului, inspectorul a lasat sa se inteleaga ca amenda ar putea fi uriasa sau blanda, in functie de cat este dispus administratorul sa… cotizeze.

Barbatul ar fi cerut bani pentru ‘bunavointa’ sa, insa administratorul firmei a decis sa mearga la DNA sa dea totul in vileag. Inspectorul a primit in urma cu cateva zile 2100 de lei printr-un intermediar, un prieten de-al sau care are un aprozar in Timisoara.
Nemultumit de suma capatata, i-a transmis administratorului firmei din Arad, prin acelasi intermediar, ca ar trebui sa pluseze.

Marti dupa-amiaza avea programata o intalnire fata in fata cu administratorul firmei de protectie si paza taman in aprozarul intermediarului din Timisoara.
In timp ce discutau aprins despre spaga, au aparut ofiterii DGA si procurorii DNA, care au oprit abrupt ‘negocierea’.

Inspectorul Antifrauda a fost condus la sediul DNA Timisoara pentru audieri.

Dupa cateva ore, Alexandru Cojocaru a iesit in catuse, flancat de ofiteri anticoruptie. Extrem de arogant, barbatul s-a rastit la jurnalisti. Politistii l-au transferat in Arestul IPJ Timis unde si-a petrecut noaptea. Urmeaza sa fie prezentat judecatorilor Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru luare de mita.

Si cel care a intremediat mita este cercetat, insa in stare de libertate, pentru complicitate.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404