Infractori, dar şi minori daţi dispăruţi; găsiţi de poliţişti

copii-disparutiÎn urma acţiunilor desfăşurate de Poliţia Română în perioada mai – iunie 2016, au fost depistate 221 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Poliţiştii din întreaga ţară au depistat 139 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 93 de minori.

Aceştia au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost depistate 82 de persoane urmărite în temeiul legii.

Dintre acestea, 55 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 12 aveau mandat de arestare preventivă, 9 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar în 6 situaţii existau emise sentinţe penale de internare în centre de detenţie.

Cea mai valoroasă “captură” a poliţiştilor lugojeni a fost în seara de 20 mai, când au reuşit să depisteze pe raza municipiului, un italian de 56 de ani, pe numele căruia autorităţile din Peninsulă au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunilor de trafic ilicit de arme, muniții și substanțe explosive dar și trafic de ființe umane.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, capturarea fiind realizată în mai puțin de şase ore de la primirea semnalării.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404