Incendiu puternic la Garana; Complexul Turistic “La Scena” a ars ca o torta

la-scenaIncendiu puternic la Garana, in Poiana Lupului.

Mai multe echipaje ale pompierilor s-au deplasat pe Muntele Semenic in incercarea de a mai salva ceva din complexul turistic “La Scena”. Mai multe surse au declarat pentru resita.ro ca intregul complex este cuprins de flacari. Doua echipaje ale pompierilor au plecat din Resita spre Garana. Primarul comunei Valiug, Sorin Blaga, a declarat, de asemenea, pentru resita.ro ca a trimis la randul sau mai multi oameni si pompe pentru a limita proportiile dezastrului.”Din pacate am fost anuntati tarziu. Noi am facut tot ce am putut. Am inteles ca pagubele sunt insemnate, a cazut acoperisul.Drumul a fost principalul obstacol.”, a declarat Blaga.

În urma apelului primit la 112 în jurul orei 13.34, pompierii militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Resita s-au deplasat de urgenta în Poiana Lupului (Garana) pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un restaurant. Echipajele de pompieri militari si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Brebu Nou si Valiug intervin pentru stingerea incendiului care se manifesta generalizat si violent la întreaga constructie. Preponderenta materialelor si elementelor de constructie din lemn au favorizat arderea intensa, restaurantul fiind afectat în proportie de aproximativ 80%, a anuntat ISU Caras Severin

Complexul ”La Scena”” este unul dintre cele mai cunoscute locuri de agrement din vestul tarii. Aici vin in fiecare an mii de turisti din tara si strainatate pentru a participa la concertele in aer liber.

sursa: resita.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

' 404