Guvernul aprobă noi măsuri financiare temporare pentru susţinerea agricultorilor

06sediu-guvern15-cp-465x215Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, unele măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate în cadrul schemelor de plăţi directe pentru agricultură, a ajutoarelor excepţionale cu caracter temporar, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, a celor de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a măsurii de promovare a vinurilor, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin actul normativ adoptat miercuri se alocă temporar, până la 31 decembrie 2016, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale suma de 1,786 milioane de lei, din veniturile din privatizare. Această sumă se adaugă alocării temporare de 3,6 milioane de lei, adoptată prin HG 174/2016, Ministerului Agriculturii, în acelaşi scop şi prin acelaşi mecanism.

“Din sumele alocate temporar din venituri din privatizare se vor deconta mai rapid plăţile agricultorilor, măsură care îi va sprijini să-şi asigure resursele financiare pentru desfăşurarea activităţilor din agricultură”, precizează Guvernul.

Executivul arată că, după ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează plăţile, cheltuielile realizate se transmit Comisiei Europene prin Declaraţiile lunare, iar Comisia Europeană le rambursează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmând să fie restituite Ministerului Finanţelor Publice.

sursa: capital.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404