Grupare de falsificatori de documente de identitate, capturata de Politia de Frontiera si DGA la Timisoara

DGAAcuzatii extrem de grave! Ampla actiune in aceste momente, pusa la cale de ofiterii DGA, politistii de Frontiera si  procurorii DIICOT la Timisoara.

Oamenii legii destructureaza o grupare de falsificatori de documente de identitate.

Au loc 8 perchezitii in Timisoara si Sacalaz. Una dintre descinderi, la Sectia 2 de Politie Timisoara.

Membrii filierei sunt banuiti ca ar fi falsificat mai multe documente de identitate, pasapoarte, carnete de conducere si buletine de identitate.

Potrivit anchetatorilor, un politist ar fi implicat in dosar, care se pare ca juca rolul intermediarului, intre falsificatori si clienti. Acesta a fost ridicat de acasa si condus la Sectia 2, unde ofiterii DGA fac acum perchezitii si scotocesc birouri dupa documente.

Potrivit anchetatorilor, pentru un pasaport se percepeau 600 de euro, pentru un permis de conducere 250, iar pentru o carte de identitate 200 de euro.

UPDATE: Documentele erau contrafacute intr-o casa din Sacalaz apartinand unui barbat care a mai fost si in trecut pedepsit pentru falsificare de acte. Acolo se ‘produceau’ pasapoarte, carnete de conducere si buletine.

Potrivit anchetatorilor, filiera de la Timisoara avea legaturi si cu o grupare din Serbia care se ocupa de falsificarea de valuta, mai precis dolari, in bancnote de 100. Banii ajungeau si in Romania unde erau pusi in circulatie, iar recent in tara vecina a fost descoperita si tiparnita.

UPDATE: Anchetatorii au deja 5 suspecti, iar in total 15 persoane vor ajunge la audieri la sediul DIICOT Timisoara, pe numele lor fiind emise mandate de aducere.

Membrii gruparii sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat, fals, uz de fals, falsificare de moneda si punere in circulatie de moneda falsificata.

sursa: opiniatimisoarei.

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404