Grefierii lugojeni au ieșit din nou în stradă

protest-grefieriGrefierii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj au protestat din nou, astăzi, în stradă, de această dată în semn de susținere a colegilor aflați la un miting în Capitală.

„Pentru recunoașterea, apărarea drepturilor și intereselor categoriei profesionale a grefierilor, grefieri arhivari și registratori, grefieri statisticieni și grefierii documentariști din cadrul instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea, întrerupem activitatea în data de 07.10.2016 între orele 10 – 13, prin protest spontan în toate orașele din țară, în fața sediilor instanțelor sau parchetelor, atât grefieri de instanțe cât și cei din cadrul parchetelor, simultan cu desfășurarea mitingului la București”, se arată într-un comunicat al Asociației Grefierilor din România.

Acțiunea grefierilor lugojeni a avut loc între orele 10-11, aceștia cerând îmbunătățirea situație profesionale și economice a categoriei de personal în care se încadrează.

„Scopul acestor manifestări constituţionale şi legale este determinat de necesitatea îmbunătăţirii situaţiei profesionale şi economice a categoriei noastre de personal, parte componentă şi esenţială a sistemului judiciar”, conform documentului citat.

Asociaţia Grefierilor din România anunță totodată că în aceste momente are loc un pichet în faţa Ministerului Justiţiei din București.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404