Gardienii Penitenciarul din Timişoara au protestat împotriva ministrului Justiţiei

penitenciarAngajaţii Penitenciarului Timişoara au ieşit în faţa puşcăriei de pe strada “Popa Şapcă” şi au cerut demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

Cei aproximativ 80 de protestatari s-au aliniat în faţa Penitenciarului Timişoara, de pe strada “Popa Şapcă”, purtând pancarte pe care se putea citi: “La ore suplimentare, primim dispreţ şi sfidare”, “Răspundem la sfidare cu un miting şi mai mare”, “Drepturile omului sunt un lux, iar aplicarea legii doar o opţiune… Raluca Prună”, “Siguranţa o veghem, dar discriminaţi suntem”. “Prima revendicare ar fi respectarea legii, fiindcă ordonanţa de urgenţă a Guvernului din 1 august 2016 spune că angajaţii din penitenciare trebuie să primească salariul de merit, dar doamna ministru de justiţie nu vrea să semneze ordinul prin care putem primi acei bani. Cerem să se respecte legea şi să nu fim discriminaţi. Noi mai cerem personal suficient, având în vedere că am acumulat 19.000 de ore suplimentare pe anul în curs şi doar o parte din ele au fost acordate zile libere.
Este aproape sfârşitul anului şi doar 35% dintre angajaţi au primit concediu de odihnă. În ritmul acesta nu ştiu unde o să ajungem. Avem angajaţi care lucrează singuri pe cele două secţii de deţinere, cu minim 200 de detinuţi. Cerem şi plata orelor suplimentare, şi nu în ultimul rând cerem şi demisia ministrului nostru pentru nepasare”, a declarat Marius Duricu, preşedintele sindicatului lucrătorilor din Penitenciarul Timişoara, citat de Opinia Timişoarei. Angajaţii Penitenciarului susţin că nu se vor opri cu protestele până când nu vor fi rezolvate problemele lor. Gardienii pregătesc pentru 15 octombrie o deplasare la Bucureşti, alături de alţi colegi din ţară.

sursa: adevarul.ro
Bookmark and Share

Comments are closed.

404