Gabriel Oprea este audiat la Direcția Națională Anticorupție

opreaGabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, s-a prezentat, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind citat în dosarul privind moartea agentului Bogdan Gigină.

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat pe 14 octombrie cererea procurorului general Augustin Lazăr de urmărire penală a vostului vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Potrivit unui comunicat al DNA, solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale și constituționale și având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu data de 1 octombrie 2016.

De asemenea, sursa citată arată că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale față de persoane care dețin sau au deținut calitatea de ministru, pentru fapte săvârșite în exercitarea mandatului, și care, la data sesizării, nu au și calitatea de deputat sau de senator este condiționată de obținerea unui aviz din partea președintelui României.

Gabriel Oprea și-a depus demisia, pe 26 septembrie, din funcția de senator. Înainte de aceasta, pe 19 septembrie, colegii din Senat au votat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a fostului ministru pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa Bogdan Gigină (28 de ani ) a avut loc în seara zilei de 20 octombrie 2015, la intersecţia Căii Plevnei cu strada Ştirbei Vodă. Poliţistul deschidea cu motocicleta drumul maşinii în care se afla Gabriel Oprea. Din cauza vitezei şi a condiţiilor meteo, Gigină a căzut într-o groapă adâncă de câţiva metri, săpată de muncitori în carosabil şi a murit pe loc.

Maşina lui Oprea a oprit iniţial, însă demnitarul nici măcar nu a coborât să vadă ce s-a întâmplat. La scurt timp după accident şi-a continuat fără probleme drumul.

În urma unor expertize, anchetatorii au constatat că viteza de deplasare a coloanei a fost de 84 de km/h, deşi ploua.

sursa: stiri.tvr.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404