Fumatul, interzis în locurile publice.

fumatJudecătorii Curții Constituționale au decis că legea care interzice fumatul în spațiile publice este constituțională, iar aceasta va intra în vigoare de la mijlocul lunii martie.

Într-un restaurant din Sibiu fumatul este interzis încă de la începutul lunii decembrie, iar reprezentanții localului sunt de părere că această lege trebuia să fie adoptată de mai multă vreme. „Am interzis fumatul în urma cererilor care au venit din partea clienților și mie mi se pare foarte normal acest lucru, trebuie să mănânci într-un mediu cât mai curat și sănătos. Dacă vrem să fim în Europa, atunci trebuie să făcem ceea ce fac și ei. Dacă ei pot merge afară să fumeze și noi putem face acest lucru. Ne-a trebuit un pic de curaj să luăm această hotărâre și nu ar fi bine acum să ne luăm vorba înapoi. Avem destui clienți si atunci ne-am permis să pierdem câțiva la început ca să câștigăm pe viitor. La noi, mai ales duminica vin familii cu copii și era un mediu inadecvat pentru cei mici”, a spus patronul localului.

Un alt local care anunțase în urmă cu câteva luni că nu se mai fumează a revenit asupra deciziei după doar câteva zile. „Așa a fost mai bine”, declara patronul localului. „Eu zic să așteptăm să intre în vigoare legea, pentru că e devreme să vorbim despre asta. Cred că cel mai bine povestim după luna martie și vedem atunci cum va fi, ce feedback vom primi și noi”. Acesta mai spune că se așteaptă la o scădere a numărului de clienți, dar numai pentru o perioadă.

sursa: realitatea.net
Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404