Fostul sef de la Patrimoniu, din Primaria Timisoara, Nicusor Miut a intrat in inchisoare

xnicusor-miut-728x336.jpg.pagespeed.ic.G5LoOzDbf7A fost data sentinta definitiva in dosarul Heaven instrumentat de DNA, deschis inca din 2010, in care au fost trimisi in judecata fostul sef al Directiei Patrimoniu din Primaria Timisoara, Nicusor Miut, si alti angajati ai municipalitatii.

Cu totii au fost trimisi in judecata cu acuzatii grave, procurorii anticoruptie sustinand ca acestia au masluit o licitatie pentru baza sportiva Heaven, care a fost preluata de un om de afaceri la un pret diminuat, pentru ca mai apoi contractul sa fie prelungit fara licitatie si pe o suprafata mai mare decat era mentionata in documente. Ceea ce a dus la prejudicierea primariei, prin neplata chiriei pentru intreg terenul, cu peste 200 de mii de euro.

Potrivit sentintei definitive, Nicusor Miut „si-a incalcat cu buna stiinta atributiile de serviciu cu ocazia inchirierii Bazei Sportive si de agrement din zona Stadion, prin predarea si permisiunea de utilizare de catre chirias a unei suprafete net superioare celei inscrise in contractul de inchiriere, iar ulterior a acceptat cu stiinta, fara a intreprinde niciun demers, contrar atributiilor de serviciu, utilizarea bunului inchiriat in intregime, desi chiria era platita doar pentru o parte a suprafetei inchiriate, iar prin aceasta a cauzat Primariei Timisoara un prejudiciu in cuantum de 802.161,3 lei, echivalentul a 214.228,98 euro

Fostul director al Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut, fusese condamnat de Tribunalul Timis la 4 ani de inchisoare cu executare. Astazi Curtea de Apel a respins apelurile si a mentinut sentintele judecatorilor de la Tribunal.

Nicusor Miut s-a prezentat in aceasta seara la sediul IPJ Timis de unde a fost preluat si dus la Penitenciarul Timisoara pentru a fi incarcerat.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

' 404