Florile Primăriei Lugoj au ajuns “momeală“ la peşti

flori-pod-de-beton-lugojEforturile autorităţilor locale de a investi în amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi şi florale din municipiu nu fac doi bani pentru cei pe care bunul simţ şi civilizaţia îi ener­vea­ză.

De mai mulţi ani dis­tru­ge­rile amenajărilor florale din oraş şi din parcuri sau a mo­bilierului urban produc pa­gu­be semnificative în bu­ge­tul comunitar.

Mai grav este că foarte rar sunt identificaţi cei care se “distrează” cu ghi­vecele de flori sau cu băn­cile de odihnă. Serviciul însărcinat cu sancţionarea celor care încalcă ordinea pu­blică şi hotărârile Con­si­liului Local nu poate găsi me­to­de eficiente de limitare a dis­trugerilor de pe spaţiile pu­blice.

În consecinţă, teri­bi­liştii pot acţiona nestin­ghe­riţi în oraş. Numai în ul­tima lună, peste 60 de jar­diniere au fost aruncate în apele Timişului.

Cele mai multe au “zburat” de pe noul podul pietonal con­struit între Piaţa Agroa­li­men­tară “Timişul” şi car­tie­rul Ştrand.

“Este păcat pen­tru munca pe care o depun lucrătorii noştri. Este un e­fort mare să întreţinem cele 5.000 de muşcate în viaţă pe toată perioada verii. În urmă cu două-trei săptămâni am găsit 40 de ghivece aruncate de pe podul pietonal cel nou şi alte vreo 20 de pe Podul de Fier. De ani de zile ne con­fruntăm cu astfel de prac­tici şi nimeni nu înţe­le­ge ce vină au florile sau pe cine deranjează”, a punctat ing. Angela Neagoe, şef Ser­viciul Sere şi Spaţii Verzi din Primăria Lugoj.

Pa­guba produsă se ridică la peste 1.500 de lei. Ghi­ve­ce­le distruse nu mai pot fi com­pletate până la vara vii­toare. Muşcatele care scapă de vandalizări vor rămâne în teren până aproape de sfâr­şitul toamnei.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Comments are closed.

404