Fiat-Chrysler vrea să producă Jeep-uri militare în România

jeepj8_peru_90737800Fiat-Chrysler vrea să asambleze la Bucureşti o versiune militară de Jeep în colaborare cu ROMARM. Americanii au venit marţi în România să îşi prezinte planul.

Fiat Chrysler Automobiles și-a manifestat interesul de a realiza un parteneriat cu industria națională în ceea ce privește vehiculele militare 4×4 Jeep J8 iar, potrivit reprezentanților români și străini, proiectul este unul complex, gama de produse putând fi extinsă și pentru alte vehicule necesare sistemului de aparare, ordine publică și securitate națională.

jeep_military_jeep_02_88805400

Reprezentanții Companiei Naționale Romarm și ai Uzinei Mecanice București au declarat că un acord privind asamblarea de automobile de tip Jeep în România ar fi o oportunitate pentru uzina din România care, în prezent, funcționează la aproximativ 10% din capacitate.

La întâlnire a participat și Dean Thompson, Însarcinatul cu afaceri al SUA în România ad-interim, informează Agerpres.

Fiat-Chrysler vrea să asambleze la Bucureşti o versiune militară de Jeep în colaborare cu ROMARM. Americanii vor veni mâine în România să îşi prezinte planul.

Directorul general al Companiei Naționale Romarm, Floarea Șerban, a spus că propunerea este una “extrem de importantă”, care ar putea “demara concret procesul de revitalizare a industriei naționale de apărare care, din păcate, a ajuns la praguri critice”.

sursa: realitatea.net

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404