Festival în memoria lui Sivu şi Cosmin Golban

GolbanTinerii solişti vocali şi instrumentişti din toate zonele folclorice, dar şi din comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării sunt aşteptaţi la cea de-a zecea ediţie a Festivalului-concurs ”Iosif Sivu şi Cosmin Golban”, manifestare care va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara, în zilele de 1 şi 2 septembrie, de la ora 18.

Competiţia se adresează interpreţilor vocali sau instrumentali cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 ani. Probele pe care le vor susţine sunt cântatul unei piese fără acompaniament orchestral (doină, baladă) şi al alteia cu acompaniament muzical. Înscrierile se fac până în data de 29 august 2016. Marele premiu este de 2.500 de lei.

Concursul se va desfăşura joi, 1 septembrie, pe scena din Parcul Rozelor, începând cu ora 18, iar  Gala Laureaţilor şi spectacolul susţinut de invitaţii organizatorilor vor avea loc vineri, 2 septembrie, de la aceeaşi oră.

Festivalul a luat naştere în urmă cu un deceniu şi este dedicat memoriei lui Iosif-Sivu şi Cosmin Golban, tată şi fiu, doi instrumentişti valoroşi ai Banatului, care şi-au pierdut viaţa în luna august a anului 2006, într-un accident de circulaţie.

Iosif Golban s-a născut la 20 octombrie 1955 în localitatea Răchitele şi a activat o vreme îndelungată în cadrul Ansamblului RATT, colaborând şi cu „Doina Timişului” al Casei Studenţilor din Timişoara, şi cu Ansamblul Profesionist „Banatul”.

Student al Facultăţii de Muzică din oraşul de pe Bega, Cosmin Golban a călcat pe urmele tatălui său, alături de care a cântat în memorabile recitaluri.

sursa: renasterea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404