Facilități pentru agenții economici din regiunea de Vest; taxe și impozite plătite cu cardul

directia-finante-timisoara-550x336Proiectul pentru introducerea plății cu cardul, prin intermediul terminalelor POS la ghișeele Trezoreriei, a impozitelor, taxelor și contribuțiilor sociale, ca metodă alternativă de plată, pentru persoanele fizice și persoanele fizice autorizate, demarat la solicitarea Ministrului al Finanțelor Publice Anca Dragu, a fost finalizat! Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara, alături de cea din Galați, sunt singurele instituții în care proiectul a fost implementat.

Astfel, începând cu data de 18 iulie 2016 se vor putea efectua plăți la toate unitățile operative ale trezoreriei din județele componente ale regiunii, respectiv Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Este vorba despre operațiuni de încasare a impozitelor, taxelor și altor sume cuvenite bugetului general consolidat datorate de contribuabili, efectuate cu cardul prin intermediul echipamentelor POS instalate în unitățile trezoreriei statului.

Tipurile de creanțe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare prin POS au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 943/iunie 2016 (exemple: impozitul pe veniturile din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, din jocuri de noroc, accize încasate din vânzarea de alcool etilic, contribuții de asigurări sociale, contribuții de asigurări sociale de sănătate, contribuții de asigurări pentru șomaj, TVA, amenzi, penalități și confiscări, alte taxe și tarife – taxa pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, etc.).

Carduri acceptate sunt: VISA, MASTERCARD (sau echivalent).

sursa: sursadevest.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404