Facebook, decizie în premieră după atacul armat din Orlando, SUA

facebook_general_43543800Facebook a activat duminică funcția de “Safety Check” pentru prima dată în Statele Unite, după ce un bărbat înarmat a ucis 50 de persoane într-un un club de noapte din Orlando, Florida, relatează The Daily Telegraph.

Funcția, introdusă pentru prima dată în octombrie 2014, permite utilizatorilor rețelei de socializare Facebook să confirme apropiaților că sunt în siguranță în urma unui dezastru natural sau a unui atentat terorist, dar și căutarea celor care s-ar putea afla în zona afectată.

“Atunci când m-am trezit în această dimineață, am fost îngrozit să aud despre atacul armat din Orlando. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă spre victime, familiile lor și comunitatea LGBT”, a declarat directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, pe contul său oficial, potrivit Agerpres.

Atacul a devenit rapid unul dintre principalele subiecte pe Facebook și Twitter, iar hashtag-ul #PrayforOrlando unul din cele mai populare posturi pe parcursul zilei.

Anul trecut, Facebook a promis să activeze mai des funcția de “Safety Check” în timpul dezastrelor, în replică la criticile care au susținut că rețeaua de socializare a activat funcția după atacurile din 13 noiembrie de la Paris, dar nu și cu o zi mai devreme, atunci când o bombă a ucis cel puțin 43 de persoane în Beirut.

sursa: realitatea.net
Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404