Exercitiu demonstrativ pe malul Begai cu prilejul Zilei Protectiei Civile in Romania

exercitiu-ISU-Banat-Salvo-Timisoara-Bega-9-700x336In cinstea Zilei Protectiei Civile, pompierii si voluntarii de la Salvo au organizat un exercitiu demonstrativ pe malul Begai:

In urma unui accident rutier, pe bulevardul 16 Decembrie, o masina a cazut de pe pod in albia canalului Bega. Patru scafandri, cate doi de la ISU Banat si Salvo, au intrat in apa si au scos victima din masina, careia i s-a acordat primul ajutor si a fost transportata de urgenta la spital. Scenariul a fost foarte bine pus la punct si executat intocmai la Timisoara. Dupa plecarea echipajului SMURD, a fost scoasa din apa masina, in care se afla un pachet suspect, iar pentru aceasta a fost adusa o echipa de cercetare si evaluare chimica. Interventia s-a incheiat dupa ce echipajul ISU a declarat ca in pachetul gasit nu se gasesc substante toxice.

Dificultatea operatiunii a constat in conditiile meteo nefavorabile, vizibilitatea foarte sczauta in interiorul apei, temperatura foarte scazuta a apei de asemenea. Suntem foarte multumiti de colaborarea cu Salvo Timisoara si consideram ca a fost un exercitiu reusit„, a declarat slt. Bogdan Mutu, purtatorul de cuvant al ISU Banat.

In ciuda ploii, interventia a avut si spectatori, mai multi timisoreni care au privit fie de pe pod, fie de pe malul canalului Bega misiunile pompierilor si voluntarilor.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

' 404