Evaluarea Națională a început și la Lugoj, cu inerentele emoții și speranțe

bacalaureat-lugoj-2016Absolvenții ciclului gimnazial au făcut cunoștință cu primele emoții ale examenului de Evaluare Națională, astăzi, odată cu susținerea probei scrise la Limba și Literatura Română.

Însoțiti de părinți, aceștia s-au prezentat la cele două centre lugojene,  Colegiul Național ”Iulia Hasdeu” și Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”, pășind încrezători în săli.

La Lugoj, în această săptămână, vor susține examenul ce delimitează treapta gimnazială de cea liceală, peste 330 de elevi, în timp ce la nivel de județ, statisticile indică o posibilă prezență de 4.500 de absolvenți ai claselor a VIII-a.

”Mi s-a părut destul de ușoară această primă probă, la limba română, anul acesta subiectele fiind bazate pe opera lirică. Deși m-am pregătit, am emoții, sper ca și probele ce urmează să fie la fel de accesibile. Mi-aș dori ca de la toamnă să frecventez cursurile de bilingv-engleză, la Colegiul Național ”Iulia Hasdeu”, ne-a spus una dintre proaspetele absolvente de gimnaziu.

Conform calendarului Evaluării Naționale 2016, următoarea probă este programată pe data de 28 iunie, prin susținerea examenului de limbă maternă.

În 29 iunie se va desfășura proba de matematică, pentru ca la 1 iulie, să fie afișate primele rezultate.

Tot la această dată, în intervalul orar 16-20, se vor putea depune contestațiile, pentru ca rezultatele finale ale evaluării să fie afișate în 5 iulie.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404