EUROVISION 2016. Vor fi anunţaţi cei 12 finalişti

eurovisionEmoţii mari pentru artiştii care s-au înscris la Eurovision. Astăzi sunt anunţati cei 12 finalişti.

Timp de trei zile, un juriu de specialitate a ascultat cele peste 90 de piese şi le-a ales pe cele mai bune 12.

Mihai Traistariu, Cristi Nistor şi trupa JukeBox sunt câţiva dintre artiştii care au confirmat înscrierea. În prima seară a spectacolului, ce va fi organizat la Baia Mare, vor fi alese cele şase compoziţii care se vor bate în marea finală: patru votate de juriu şi două salvate de public.

Pe 6 martie va fi aleasă piesa ce va reprezenta România pe scena de la Stockholm. Pentru prima dată câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting.

Anul acesta, modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit faţă de ediţiile precedente.

Selecţia Naţională se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie şi finala pe 6 martie. În semifinală vor intra 12 piese, dintre care şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot.

Iuliana Marciuc este producătorul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2016, pentru al doilea an consecutiv, iar anul acesta va conduce delegaţia României la Stockholm. Regia show-urilor va fi realizată de Dan Manoliu.

sursa: realitatea.net

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404