Eroii din Primul Război Mondial, comemoraţi la “Soldatul cu puşca”

defilare-eroi-lugojBatalionul 183 Artilerie „General Ion Dragalina” din Garnizoana Lugoj, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lugoj, va organiza vineri, 26 august, începând cu orele 10, un ceremonial militar de “Rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în Primul Război Mondial”, care se va desfăşura la monumentul ridicat în cinstea acestora, cunoscut sub numele de ”Soldatul cu puşca”.

Evenimentul este organizat în plan naţional şi are la bază împlinirea a 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, fiind dedicat comemorării eroilor naţiunii care au căzut în luptă sau în prizonierat pe timpul acestei conflagraţii.

Pe întreg teritoriul naţional vor fi organizate ceremonii militare publice la aproximativ o sută de monumente ale eroilor, unde vor fi citite, în premieră, numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru patrie.

România Întregită are la fundament sângele eroilor români care au murit pe fronturile din Transilvania, la Dunăre în Moldova sau în lagărele de prizonieri. Peste 330.000 de militari români au pierit în urma acestei conflagraţii mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi.

Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile care au fost răpuse de boli, foamete sau care au fost executate de trupele de ocupaţie.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

' 404