Elicopterul SMURD plecase la Cahul să preia un cetăţean american în stare critică

elicoter-smurd-inq-octav-ganeaElicopterul SMURD Iaşi care s-a prăbuşit joi după-amiază în Republica Moldova plecase la Cahul să preia un cetăţean american în stare foarte gravă, intubat şi ventilat mecanic, care trebuia transportat într-un spital din Chişinău, a declarat pentru News.ro coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Opriţa a confirmat că elicopterul aparţinea SMURD Iaşi.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, că ministrul de Interne, Petre Tobă, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern despre producerea acestui accident, precizând că merge la MAI pentru a gestiona situaţia.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a anunţat că serviciile de urgenţă au fost alertate la ora 14.13 că un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit în raionul Cantemir, la aproximativ 100 de metri de o pădure din zona localităţii Haragâj.

Primarul localităţii Haragâj, unde s-a prăbuşit elicopterul SMURD Iaşi, a precizat că toate persoanele din aparatul de zbor au fost găsite decedate.

Elicopterul SMURD Iaşi se întorsese de la Chişinău, de unde preluase un pacient şi urma să meargă în Cahul pentru a prelua un alt pacient, a declarat ofiţerul de presă Diana Ţurcanu de la Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

Elicopterul SMURD Iaşi era la a doua misiune în cursul zilei de joi, în Republica Moldova. Astfel, joi dimineaţă, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcăneşti pentru a transporta o femeie de 85 de ani, cu bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi. La ora 12:10, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chişinău, femeia fiind preluată de către o ambulanţă 903 şi transportată la Spitalul de Urgenţă, se precizează pe site-ul Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova. Aceasta a fost a 19 operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

sursa: news.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404