Un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit în R. Moldova; toţi ce 4 oameni aflaţi la bord au murit

elicopter_smurd_prabusit_24440700Un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit în Republica Moldova. Aparatul de zbor a dispărut de pe radare şi după aceea Serviciul Situaţii Excepţionale a confirmat că elicopterul SMURD iaşi s-a prăbuşit.

“Elicopterul a căzut la pădurea de la intrarea satului. S-au depistat patru cadavre. Trei sunt carbonizate. Oamenii legi cercetează cazul. Cred că s-a prbuşit din cauza neguri. Au intrat în pădure, s-au lovit şi au căzut. Nu putem spune cine sunt victimele. Durere mare. Cineva a încercat să salveze pe altcineva, dar şi-a pierdut viaţa. Erau imagini îngrozitoare. Am depistat bucăţi din cadavre. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos înainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la faţa locului”, a declarat primarul satului Haragîş, raionul Cantemir, Iurie Bălănuţă.

“Am văzut o mână, un picior, căştile piloţilor. Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arşi. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localităţii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viaţă. Plouă tare. Poliţiştii strâng totul grămadă. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar a zbura normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic”, a declarat un martor.

Toţi cei patru oameni aflaţi la bordul elicopterului SMURD Iaşi au murit.

 Presa din Republica Moldova scrie că elicopterul a explodat. 

Elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcănești, pentru a transporta aerian și amonitoriza o pacienta, de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.

Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași.

La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență.

Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova.

sursa: realitatea.net
Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404