Elevii făgețeni, cei mai buni ecologiști din România

elevi-faget-scoala-zero-wasteConcursul Național de Educație Ecologică Școala Zero Waste, ediția 2016, destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România, a ajuns la final.

Premiul I și trofeul “Scoala Zero Waste” 2016 a revenit elevilor Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Făget (foto), fiind recompensați cu o tablă interactivă și videoproiector.

Aceștia vor participa, alături de elevii a următoarelor patru locuri din clasament, în perioada 17 – 21 august la Tabăra ”Zero Waste School Camp”, organizată lângă Timișoara.

În cele șase săptămâni de concurs, cei 13.773 elevi din toată țara, participanți la competiție, au colectat 125 de tone de deșeuri reciclabile, dintre care 105 tone de maculatură și aproape 9 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice, au organizat sute de activități cu caracter ecologic dintre care menționăm 54 de acțiuni de ecologizare a zonelor din apropierea școlilor, dar și în afara localităților sau pe cursurile de apă precum și peste 70 acțiuni de plantare de copaci sau de înfrumusețare a școlilor și localităților.

Tinerii au creat și distribuit în comunitatea locală pliante și afișe cu informații educative privind colectarea selectivă, au realizat filmulețe educaționale, scenete și ateliere de reciclare creativă.

Ediția din acest an a concursului de educație ecologică a pus accentul pe realizarea de activități cu caracter educativ și mai puțin pe colectarea efectivă a deșeurilor reciclabile.

sursa: redesteptarea.ro

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404