Dupa amenintarile Turciei, RUSIA a trimis in Siria cele mai noi avioane de LUPTA, Su-35

mig35.2Rusia ar fi desfasurat bombardiere de ultima generatie Su-35 in Siria, fiind vorba de avioane de lupta ce au intrat in serviciul aviatiei militare ruse abia in toamna anului trecut, relateaza in editia sa de luni cotidianul economic rus Kommersant, citat de Agerpres.

Desfasurarea acestor bombardiere de catre Rusia in Siria intervine in contextul acutizarii relatiilor dintre Rusia si Turcia, dupa ce Ankara a acuzat la sfarsitul saptamanii trecute ca un alt avion de lupta rusesc i-a incalcat spatiul aerian. La sfarsitul lunii noiembrie, un bombardier Su-24 a fost doborat de aviatia turca la granita cu Siria, provocand o criza grava in relatiile ruso-turce.

 Dupa noul incident, Ankara a transmis Rusiei un avertisment puternic si a instituit ‘cod portocaliu’ de amenintare aeriana, ceea ce inseamna ca pilotii turci au dreptul, fara sa mai astepte ordin de la varf, sa decida in mod independent daca sa doboare sau nu o tinta aeriana, scrie cotidianul Moskovski komsomolet.

Conform unor date neoficiale, Rusia ar fi trimis in Siria patru avioane Su-35, care au fost date in exploatare in octombrie-noiembrie 2015. Cele patru avioane au facut parte initial din Regimentul aerian nr. 23 din cadrul Diviziei 303 mixte desfasurate pe aeroportul militar Dzemghi (Extremul Orient rus), iar apoi au fost transferate la Astrahan, in sudul Rusiei.

sursa: aktual24.ro

Tags: radio lugoj, stiri lugoj, nova fm Lugoj, live nova fm, radio nova fm, muzica, hituri, muzica noua, videoclipuri, info, asculta,

Bookmark and Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

404